Wie is Bart Nederhand

Mijn naam is Bart Nederhand: een Eindhovenaar in hart en nieren. Op mijn 15e ben ik begonnen met drummen. Vier weken nadat ik was begonnen had ik al een optreden tijdens het schoolfeest en daar sloeg de vlam meteen in de pan! Dat was hét moment waarop ik wist dat drummen gewoon het gaafste is wat er bestaat.

Ik ben als een gek doorgegaan met oefenen en speelde in allerlei bandjes tot ik op mijn 18e Peter Pan Speedrock oprichtte, samen met de bassist en de gitarist.

 

30 jaar  succes

Maar liefst dertig jaar lang hebben we overal ter wereld gespeeld, ongeveer tien studioplaten uitgebracht, 100.000 cd’s en platen verkocht en meer dan 2400 shows gegeven.

Tien jaar lang organiseerden we Speedfest: een jaarlijks terugkerend festival dat per editie zeker 6000 bezoekers trok. In het verlengde daarvan organiseerden we vijf jaar lang ook Klokrock Orange, een populair festival op Koningsdag waar zo’n 10.000 bezoekers op afkwamen.

Ik speel nu ook in Speedmobile samen met bassist Bart Geevers (Peter Pan Speedrock) en gitarist zanger Jeroen Haamers (Batmobile) en val soms in bij country zanger Bob Wayne.

pulair festival op Koningsdag waar zo’n 10.000 bezoekers op afkwamen.

Onderscheidingen

  • In 2002 en in 2008 heb ik een ‘Duiveltje’ ontvangen. Dit is een award voor de beste drummer NL.
  • In 2003 hebben we met Peter Pan Speedrock de Zilveren Harp in de categorie ‘Aanstormend talent’ gewonnen.
  • In 2005 ontving de band de ‘Zilveren Tulp’: een onderscheiding voor het positief in het nieuws brengen van de stad Eindhoven en de regio.
  • In 2016 hebben we de Vriendschapspenning van de stad Eindhoven gekregen: een onderscheiding voor personen die zich in hoge mate verdienstelijk hebben gemaakt voor de stad Eindhoven.

Ook tijdens het grote succes van de band ben ik altijd doorgegaan met het geven van drumles, omdat ik hier veel energie van krijg en omdat het is leuk om de fijne kneepjes door te geven.

 

Ik word gesponsord door Ludwig drums, Sabian cymbals en Vic Firth drumsticks.